vrijdag 30 oktober 2015

Vrouwen aan de macht

Marathonlopers zijn egoïstischcentrisch: als je tijd wil maken voor die (lange) trainingen dan moet je dingen laten vallen. Dingen die dan terecht komen op andere schouders. Carole en Ria kunnen daar mee om. Alleen ... het houdt niet op bij die trainingen: in marathonweek ligt dan de klemtoon opnieuw op het wel een wee van manlief. Als onze dames dan naar het MoMA willen, kan dat niet: al die trappen doen is slecht voor de benen.

Geen probleem, Carole en Ria trokken er alleen op uit en kwamen terug met verhalen en foto's die ons toch wel wat spijt bezorgden (al overdrijf ik hier misschien wel wat :-).

In de namiddag leidden onze vrouwen ons naar het "One World Trade Center". Het gebouw, meest imposante onderdeel van het nieuwe WTC, is het New Yorkse antwoord op de terroristische aanslagen van 9/11. Het is een plaats die meer is dan het heropbouwen van wat werd vernietigd. Aan de "Freedom Tower" kunnen, net als bij de NY marathon zelf, verschillende nationaliteiten elkaar terugvinden: keppel en kuffi staan samen de "five buroughs" te bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten